Chirurgie generală

Activitatea secției cuprinde tratamentul a unui spectru larg de patologii chirurgicale. Se efctueaza un spectru larg de intervenții chirurgicale pacienților cu patologii chirurgicale urgente si planice. La moment se utilizeaza efectuarea operatiilor laparoscopice. Secția este amplasata pe doua etaje si dispune de 24 paturi la fiecare etaj. Saloane a câte 2 si 4 locuri. Bolnavii sunt ingrijiți de о echipa de medici, asistente medicale, infermiere. Șef secție — Iurii Nepaliuc, dr.med., conferentiar universitar, medic chirurg cu categoria superioară de calificare.

Vicedirector medical pe chirurgie: Mihalcian Vitalie — medic chirurg, deține categoria superioară de calificare Medici: Coscodan Dumitru— medic chirurg deține categoria superioară de calificare:

Grab Mihai— medic chirurg deține categoria superioară de calificare.

Sauga Elena — medic chirurg deține categoria superioară de calificare.

Gheras Elena— medic chirurg deține categoria întîi de calificare.

Sipitca Natalia— medic chirurg deține categoria întîi de calificare. Asistenta superioară — Iulia Colesnic deține categoria superioară. Medicii chirurgi oferă consultații pacientilor cu patologie chirurgicala în cadrul Departamentului de Medicină Urgentă. Secția dispune de echipament, instrumentar necesar pentru desfășurarea manipulatiilor si interventiilor chirurgicale la un înalt nivel calificativ. Domenii de activitate si spectrul de interventii chirurgicale: 1. Se efectueaza interventii chirurgicale, practice în toate afectiunile chirurgicale de urgenta: apendicită acută, peritonită, ocluzii intestinale mecanice, invaginatii, volvulus intestinal, ulcer gastroduodenal compicat, hemoragii a tractului digestive.

  1. Se efectueaza interventii chirurgicale laparoscopice in afectiuni chirurgicale urgente
  2. Se efectueaza interventii chirurgicale laparoscopice in afectiuni urgente ginecologice (apoplexii, chisturi ovariene) 4. Efectuarea interventiilor chirurgicale in afectiuni chirurgicale septice: toracocenteza în complicațiile pleurale pneumoniilor abscedante, intervenții chirurgicale la pacienții cu osteomielită acută hematogenă ( osteoperforatii, secvestrectomie). 5. Interventii chirurgicale in afectiuni parazitare (chist hepatic, chist pulmonar)
  3. Interventii chirurgicale in afectiuni coloproctologice (maladia Hirsprung, fisuri si fistule anorectale, politi rectali).
  4. In ultimii ani pe larg se practica chirurgia de 1/zi, mai ales la pacienti cu infectii chirurgicale minore (abcese, flegmoane, etc). Pacientii se externeaza la domiciliu in aceeasi zi dupa efectuarea interventiei chirurgicale.

Toti medicii sunt de o competenta superioara. Multi dintre medicii sectiei au perfectionari peste hotare. Sef sectiei (dr.med.Iu.Nepaliuc), v/d(V.Mihalcian), medicii (E.Gheras, N.Sipitca) activ participa la conferinte si congrese nationale si international cu prezentari si raporturi. Tot odata implimenteaza in lucru practicele inovatiile si metodele contemporane de diagnostic si tratament.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com