Blocul de operații

Istoria scurtă
Blocul de operații este o subdiviziune de tip inchis al IMSP SCMC V. Ignatenco, unde sînt supuși diferitor intervenți chirurgicale pe parcursul a 24 de ore,pacienților din municipiul Chișinău si din teritoriul Republicii moldova la necesitate.
In componența blocului de operatie sint amplasate 5-sali de operație, unde pot fi efectuate diferite intervenții chirurgicale voluminoase și complicate pacienților internați în subdiviziunele chirurgicale a Instituției. Structura blocului de operatie, este urmatoarea;
1-Sala traumatologie si microchirurgie;
2-Sala chirurgicală de urgentă;
3-Sala ORL;
4-Sala planica;
5-Sala pentru efectuarea intervențiilor neurochirurgicale.
Sălele de operații sunt complectate cu utilajul tehnic și instrumentariu performant necesare, pentru efectuarea diferitor intervenții chirurgicale.
Colaboratorii blocului nominaliza, anual conform planului de activitate, urmează ciclurile de specializări și perfecționari, posedind categoriile superioare, prima și a doua în urma atestariilor profesionale.
Anual, în conformitate cu Legea despre metrologie și cerințiilor tehnice,aparatajul tehnic al blocului de operație este supus verificarii investigațiilor metrologice.
Colectivul constitue -8 asistente medicale,posedind categoriea superioară și prima.
Seful sectiei d.s.m. A.Cojocaru-categoriea superioara în chirurgi

CABINETUL de FIBROGASTRODUADENOSCOPIE

Cabinetul de fibrogastroscopie este inzestrat cu Fibroscop modern „FUJINON’’ FG-1ZP, unde pot fi efectuate toate procedurele endoscopice necesare la pacienții internați, pe parcursul a 24 de ore,programați sau în mod urgent.
Colectivul cabinetului de secție este alcatuit ; asistenta medicala-categoriea superioară și medic endoscopist,categorie superioară.

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com